2010. július 8., csütörtök

Álmodjunk szépeket!!!!!Elalvás előtt,egy ilyen fotelban,szívesen kényeztetném magam:)Ez egy végtel egyszerű fotel,de olyan szép.Inkább olyan antik hatása van:)Drága Nagyanyám jut eszembe róla...:)
Drága Barátaim!!!
Sajnos,nem tudok itt lenni,mert ezer a dolog és mire beérek a vackomba,éppen csak körbe nézek,ide-oda beszólok és már alszok is.De azt gondolom,nem csak én vagyok így,Ti meg otthon élvezitek a jóidőt,a virágokat,kertészkedtek,kirándultok,ami nagyon jó dolog.Ne is fűzzetek,élvezzétek a jóidőt,töltődjetek fel a nap energiáival és fürödjetek , grillezetek a családdal,barátokkal,kinek milyen vannal,szóval minden jót,amit csak az időtök enged.Majd szeptembertől,amikor újra jön a hideg idő,majd szépen összejövünk újra:))Bár hiányzik a blogolás,mert én nagyon szeretem:))
Arra gondoltam,megosztom veletek az egyik levelet,amit a minap kaptam.
Ebben a nyári melegekben igen nehéz sokszor jókat aludni,ezért a Naturhom ajánlott egy-két trükköt a jobb alvás érdekében ebben a nyári tikkasztó meleg éjszakákra is.

Nem tudom,ki mennyi időt szán arra,hogy ha rossz alvó akkor utánna nézzen,milyen lehetőségek vannak ennek javítására,de erre nagyon ügyeljetek lányok,mert nekem már voltak komoly gondjaim a nem alvás miadt.Komoly gondok az idegrendszeremmel.De véget vetettem(és nem gyógyszeresen!!Aminek nagyon örülök,hanem természetes úton) és igen is,oda figyelek magamra is,nem csak a családra,munkára!
Világ életemben rengeteget dolgoztam,hosszú éveken keresztűl éjszakáztam ápolónőként,énekesként és bizony nagyon megsinylettem.Jöttek az ájulásos időszakok,szív szurkálódások és éreztem,na most jött el a pillanat,amikor akár mi is lesz,de ha élni akarok,meg kell változtatnom az életvitelemet.
Ugyan ez jellemezte a páromat is.Őrűlt hajsza volt az életünk és semmit nem élveztünk belőle.Elegünk lett,mertünk változtatni.Kezdtünk odafigyelni az alvásunkra.Bevezettük a délutáni pihenést,ami néha csak fél óra,1 óra.Persze tudom,ez nem mindenki tudja megtenni munkája miadt,de legalább az esti alvásra,mindenkinek oda kell figyelnie,és akkor nem lesz zizis másnap és komolyabb baja,amibe majdnem én is belecsöppentem.

Szóval itt van a kis levélke:
"Épp csak ránk kacsintott a nyár, s már most sokan szenvedünk az éjszakai forróságtól, a nyűglődős, izzadós estéktől. Igen, a légkondi megoldás lehet annak aki bírja és szereti, de ha esetleg ilyen nincs kéznél, vagy csak nem szereted - én sem - akkor küldök pár nálam jól működő praktikát, hogy a nyári éjszakák is a pihentető, jó alvásról szóljanak:

1. Tartsd a hálót hűvösen!
A kora reggeli és sötétedés utáni órákban szellőztess, napközben tartsd a háló ablakait zárva, sötétíts be rolókkal! Egy kis kitérő - ha még az árnyékolók kiválasztása előtt állsz: a külső oldali, homlokzati árnyékolók - például a zsalúziák - lényegesen hatékonyabb megoldást nyújtanak a sötétítőkkel, rolókkal szemben - hiszen itt már a nagy hőfelvételű üvegtáblák sem melegszenek -, lényegesen hűvösebb klímát biztosítanak beltéri társaiknál.

S még egy dolog, amiről sokszor megfeledkezünk: néhány gyorsan növő – lehet egynyári is – növény az ablakok és az épület köré, sőt akár a falra is – isteni hűtésről gondoskodik.

S most vissza a hálóba: ha van lehetőséged gépi hűtésre, úgy a klímát lehetőleg lefekvés előtt 1-1,5 órával kapcsold be, akkor, amikor még nem tartózkodik senki a szobában. Alváshoz, pihenéshez jobb, ha zaj- és légmozgásmentes környezet vesz körül, így jobban tudsz aludni és frissebben ébredsz.

Még egy jó bevált, természetes klimatizáló az ókorból. Bizony, már az antik görögök is használták a háló klímájának javítására, különösen forró, száraz, sivatagi időjárás idején: erősíts napközben nedves lepedőket a zárt ablakok elé, a keretre – csodálatosan frissítik és klimatizálják a teret.

2. Nyugalom és sötétség!
De nem csak a nagy meleg zavarhatja éjszakáinkat, hanem például a szobába beszűrődő erős zaj, vagy fények is. A fény például kifejezetten gátolja szervezetünk természetes altatóhormonjának, a melatoninnak termelődését. Gondoskodj hát e zavaró tényezők kivédéséről!

3. Szellőztess okosan!
A kora reggeli és késő esti szellőzést előnyét már említettem, így nem forrósodik fel a háló levegője. Ezúttal – különösen este – gondoskodj alapos ’szúnyogvédelemről’ is, hisz a lámpa fénye remek csali az alattomos vérszívóknak. Jó, ha a háló ablakát szúnyoghálóval látod el, mert a kinti hűlő levegőről előszeretettel költöznek szobánk melegébe a hívatlan látogatók. Egészséged védelmében a kémiai és elektromos szúnyogriasztókat kerüld el – ezeknek semmi helye a hálószobában.

4. Tusolj és épp csak itasd fel!
Lefekvés előtt langyos, inkább hűvös vízzel frissítsd fel magad, majd hagyd, hogy testeden vékony filmréteg maradjon az ’épphogy’ törlés után. Ha rövid ideig is, az elpárolgó víz hűti bőröd.

5. Frissítők – rózsavíz, menta, citromfű...
Az illóolajok - különösen nagy melegben - igen erőteljesen hatnak. A sivatagos vidékeken, az arab világban például a rózsavíz az egyik legkedveltebb frissítőital alapja, mely egyben nyugtató hatással is bír. De finom frissítő a mentás, citromfüves limonádé is nem túl hidegen - mézzel, citrommal ízesítve.

6. Könnyű étkek – egész nap!
Napközben igyál – lehetőleg tiszta vizet – rendszeresen és sokat, de ne a lefekvést megelőző órákban, nehogy épp a gyakori szükség ne hagyjon pihenni. Kerüld a késői nehéz, zsíros vacsorákat! Fogyassz bőségesen paradicsomot, uborkát, gyümölcsöt, joghurtot és teljes kiőrlésű pékárut, melyek magas vitamin- és ásványi anyag-tartalma fedezi a rekkenő hőség okozta megnövekedett szükségleteket.

7. Egy jó takaró – csodákra képes…
Kizárólag vékony nyári takarót használj! A legújabb természetes alapanyagú takarók kifejezetten ’hűtő’ tulajdonságokkal rendelkeznek. Ennek lényege, hogy a szálszerkezet, mint megannyi apró ’klímakapszula’ magába gyűjti a környezeti hőt, s így jelentősen kellemesebb, hűtött ágyklímát biztosít. A selyem-, gyapjúszálak további előnyös tulajdonsága számunkra, hogy a testünk által kibocsátott nedvességet, izzadságot azonnal felveszik a bőr felületéről anélkül, hogy tapintásra nedves hatást tapasztalnánk.

Egy ilyen csodálatosan könnyű, selymes és hűs takaró a "Vadselymes szellő" takaró, mely olyan könnyű, mint a pille és finom puha vadselyem töltete friss, hűs klímát biztosít a perzselő nyári éjszakákon is. Ha épp egy ilyenre fáj a fogad, akkor kérd most, mert csodálatosan lazító és hűsítő természetes fürdőolajat ajándékozunk hozzá és még a szállítást is mi álljuk! Istenien hűsít és nagyon jó, kérd bátran itt!

Néha aztán az is elég, ha egy könnyű batiszt vagy damaszt lepedővel takarózunk, de ennyi mindig kell. Vigyázz magadra, takaró nélkül könnyen huzatot kaphatsz, megfázhatsz – még a legnagyobb nyári hőségben is.

+1. Stressz – stop!
Erre figyelj: csak az tud könnyedén és gondtalanul álomba merülni, aki lazán, a feszültségeket az ágyon kívül hagyva hajtja álomra a fejét। Ha mást nem is, legalább annyit tegyél meg, hogy a napi gondokat és problémákat hagyd a háló ajtaján kívül। A nyár a vidámság, romantika, pihenés ideje – ne hagyd, hogy ezt bármi is elrontsa! Ne aggódj, ha csak késő éjjel jön álom a szemedre – természetes, velünk született tulajdonság, hogy nyáron kevesebb alvás is elég! S ha ne adj’ Isten a fentiek egyike sem segít az elalvásban – ne mérgelődj! Fogd magad, sétáljon egy jót a balzsamos nyárii éjszakában – meglátod varázslatos lesz!

Ezt a cikket ITT találhatod meg!
Még amit én még hozzá tennék,hogy én pl az apró zajoktól is felébredtem mindig és több mint egy éve,kipróbáltam egy szilikonos füldugót,ami szépen beilleszkedik a fülikédbe és minden zajtól elzár।Én kb 5 perc mulva,azonnal elalszom és az ablakom mindig nyitva van résnyire,hogy legyen friss levegőm.Az első nap zavart kicsit a fülike(dugó,csak én így hívom)de hihetetlen hamar hozzá szoktam,hiszen azt a célt szólgálja,hogy pihentet.Ez olyan mint a rágó gumi és általában gyógyszertárakban,gyógyászati segédeszközöket forgalmazó boltokban lehet beszerezni.De nem mindegy,milyen!
Az feltétlen látni kell,hogy nem a finom,szivacsos,nagyon puha fajta a jó,mert azon átjön a zaj,hanem tömény,mint anyukám jellemezte,rágó gumi hatású.Na,azt ha bele nyomizod a füledbe,alszol,mint a bundás.
Nagyon fontosnak tartom ezt és figyeljen mindenki oda,akinek alvási problémái vannak a sok munkától,stressztől!!
Ez a hosszú élet egyik titka!!
Ha bár mit találok,fel fogom ide tenni,hogy segíteni tudjak én is,ha valakinek van esetleg hasonló gondja!!
Hajrá csajok,jó pihenést,szunyókálást és még mellékeltem egy két alvásra csábító szép hálószobákat,amik láttán én mindig el tudok álmodozni:))Imádom ezeket a színeket,bútorokat.Imádom ezt a stílust:))Remélem,egyszer az én háló szobám is így fog kinézni:))Most csak álmodozom róla,de tudom,egyszer valóra is válik,mert ezt akarom és kéééééééééééééééééész!!!!
Találtok még több titkot a jó pihenéshez,alváshoz lentebb a blogomban a "Titkok a JÓ ALVÁSHOZ"című linkemben!!
Van még egy két kedvenc lakberendezésisseses fotóm,majd megmutatom!
Ezeket a képeket egyébként lakberendezéssel foglalkozó Brazil lányok,asszonyok(Tánia Silvia és Carmen Martins) csodálatos blogjaiból idéztem,amit lent a lakberendezés linkemben megtalálhattok।Látogassatok el,mert isteni szép dolgokat tudnak kreálni a lakásokból és ha még mást nem is,de el lehet álmodozni bennünk:))Tudnak ötletet adni a szép kis lakásokhoz.Ha érdekel benneteket,kukkantsatok be hozzájuk!!
Kívánok mindenkinek minden jót a nyárra és sok vidámságot,szeretetet,jóidőt!!Majd jövök:)!!

8 megjegyzés:

Mosolyrend Évi :) írta...

Szió!
Én háttér s a betü-szín miatt nem tudom elolvasni a szöveget ...
Csodásak a képek!

ekszerlada írta...

Sajnos a bloghátteres sablon eltünése okozta.De kicseréltem a színeket,szerintem jól láthatóvá vált ugye csajok?

Alma írta...

Ildikó- választanod kell akkor egy csodahálót!

Ha további tanácsokra van szükséged- ez a hivatásom- nézz be a honlapomra:))

www.dvonal-lakberendezes.hu

Anikó - Gyöngyszerelem írta...

Szia Ildikó! Megint fantasztikus dolgokat mutattál, és írtál nekünk! :) Köszönöm!
Szerencsére nincs problémám az alvással. Ahogy a fejem éri a párnát, már kész is vagyok, alszom. :)
A zaj viszont nagyon zavar. Fő úton lakunk, és még éjfélkor is járnak autók, kamionok, és motorok, akik kihasználják a ritka forgalmat, és padlógázzal közlekednek. Ez nagyon behallatszik, még akkor is, ha zárva van az ablak. Klímánk nincs, de nem is vágyok rá, mert nem nagyon bírom. Néha, ha már nagyon-nagyon meleg van, akkor ventilátort kapcsolunk, de egy-két óráig bírom a berregését, aztán kilövöm. :))))
Füldugó? Nagyon jó ötlet, de nem alkalmazhatom, mert a kislányomat akkor nem hallanám. Mindamellett, hogy jó az alvókám, amióta kisgyerekem van, éberen alszom. Időnként fülelek, figyelem, hogy szuszog. :) Van, hogy éjjel felkel, és csak szólít, hogy anya, ekkor én válaszolok, és már vissza is alszik. Ha bedugnám a fülem, akkor szerintem nagyon megijedne. :)
Abban biztos vagyok, hogy az embernek, a szervezetnek nagyon nagy szüksége van a pihenésre, mert ha nincs meg, akkor bizony rosszra is fordulhat az egészségi állapot.
Ildikó Drága! Vigyázz magadra! :)
Van egy jó kis blog, ahol le lehet tölteni blog háttereket. Én is itt szereztem be újjat. Hátha nem kell színeket módosítanod, mert találsz hasonlót.
fondossholy.blogspot.com
Puszi!

ekszerlada írta...

Juhéééééééééééj Alma tényleg???Meglesem!!!!!Kösziiiiiii!!
Anikó Te be ne dugd a füled akkor:(((!!Baj lenne.
Köszi Anikó!Vigyázok,mert kincs az ember élete:)
Vigyázzatok Ti is magatokra:)))
Köszi a blogcímet,bár már kerestem egyet,de jól jön ez a cím is,feltétlen szétnézek!!!!Cuki vagy!!!!

Las Creaciones de Boricua írta...

Very colorful!!!! I like the pink and lime green room!!!!!!!!!!

ekszerlada írta...

Yeeeees:))I know!!!!!Thanks!!

MELI-BEADS írta...

Ildikó ismét jót hoztál nekünk,köszönöm.Nagyon figyelmes és kedves vagy.Te is vigyázz magadra!
Puszi.:)