2010. augusztus 22., vasárnap

Nem bírom ki,hogy ne írjak!











Megfogadtam,hogy addig,amíg le nem zárom a játékot,nem teszek fel semmit,hogy ne szakítsam meg.De már nem érdekel,hát belém szorúlnak a mondani valóim!!
Ékszereket készíteni mostanában abszolút nem volt időm.Még elő sem vettem Őket,nem hogy fűzzek.Időnként belestem valaki blogjába,aki éppen frissen feltett abban a pillanatban valamit,de sajnos nem tudtam mindenhova,mert ahhoz általában nekem 2 óra kelle.
Kimondhatatlanul hiányoztok lányok és most már csendesülni látszik nálunk is a szezon,szóval lassan végre blogozhatok és újra csacsoghatuuuuuuuuuunk:)))
Nagyon kíváncsian fogom végig lesegetni,ki mit alkotott,amíg nem voltam:)
Nagyon sokat dolgoztam,kétnaponta kenyeret gyártottam,Lasagnát,külömböző sütiket,reklám táblát szerkesztettem,menű kártyát szerkeztettem,új árlapot szerkeztettem,turistákat szállásoltattam,főztem,ajaj,volt meló:)
De nem hiába!Nagy meglepetés ért a minap!
Alig múlt el 1 éve,hogy megnyitottuk a kis olasz konyhánkat és máris elsők lettünk a 25 Caye Caulkeri étteremek között egy turisták által híres hírdető oldalon,a Tripadvisor olodalán.
ITT láthatjátok Sandro Take Away néven futunk:)
Nagyon megörültünk ennek,mert valahol mindig csak azt hittük,főleg én,hogy csak megszokásból,illemből dicsérnek bennünket.De a jelek szerint nem:)
Nagy elismerésnek érezzük pedig soha nem tanultunk suliban főzni és soha nem volt éttermünk régebben,egyszerűen csak szeretünk sütni,főzni.
Az éttermet is a párom csak azért nyitotta,hogy nekem és az idős olasz sheff barátunknak,legyen munkája.De az öreg 2 hét után túl ügyes volt anyagiak terén és el kellett küldenünk.
Nagyon bántott bennünket,mert mi csak segíteni akartunk azzal neki,hogy Őt kértük meg,mert a párom sajnálta.Az öreg sajnos imádott gépezni,kártyázni,imádta a fiatal fekete lányokat és bizony ez mind pénzbe került neki,de nekünk is.(73 éves az öreg)
Na mindegy,magunkra maradtunk és a párom kétségbe esett,hogy most mi lesz.Ki fog főzni,ráadásul sok pénzt fektetett bele és még el sem tudja adni azon az áron,meg stb-stb.
Nekem egy pillanat alatt az jutott eszembe,neki kell főzni,mert imádom a főztjét.Bár mit még elém tett,mindent megszerettem,pedig én aztán világ életemben vállogatós voltam,de ahogy Ő főzött,azt egyszerűen nem tudtam eltolni magamtól.
Pedig sokszor minden féle büdös sajtott hozott haza,hogy a lakást nem győztem szellőztetni és komolyan a hányinger kerülgetett,amikor ráadásul jóízűen eszegette is bleeeeeeeeeeeeee!!!!!!
NA de ennek ám vége:)))Oly jóízűen megeszek akár milyen bedős sajtot is,hogy csak na!
Ráadásul,undorodtam a tengeri kütyüktől világ életemben.Utáltam ezeket a csúszó-mászó isten nyilákat még látni is,nemhogy beletegyem a számba.jaj mennyi bajom volt!De ahogy Ő elkészítette,hát lányok,komolyan mondom,ez lett a kedvencem képzljétek el.A shrimps vagyis a garnélarák a kedvencem.Azt akár hogy készíti el,mindenhogy megeszem.Nagyon finom a Lubster rák és a Stone rák is.
Azt hittem régen,csak azért szeretem a főztjét,mert hogy magát a palit is imádom.De ezek szerint nem,mert tényleg jól főz másnak is:)
Én alá dolgozok a kezének és az előzőekben felsoroltakat én készítem.
Szóval,előszőr ez volt a reakciója"Éééééééééééééééééééééééén főzni?"
Mondtam"Igen fiam,Teeeeee!!"
Azt mondta"Hát azt úgy nem tudjuk megcsinálni,mert én nem magamnak nyitottam,hanem neked,meg az öregnek."
Ja csak,az egy álom volt,ez meg egy valóság lesz:)
Én tudtam,jók leszünk,mert istenien készit mindent és akár kinek főzött még,mindenki dicsérte.Ebből gondoltam,juthatunk még valamire:)
Sok volt a stressz az elején,mert végtelen egyszerű körülmények között főztünk.Semmi extra,szupervagáns nincs a kis étkezdénkben,nincs agyon dekorálva,nincsenek luxus dolgok,csak jó ízek és illatok.Ráadásul az írás a külső falon is végtelen egyszerű volt,ami engem mindig is iritált,hogy legalább abba lenne valami extra,de semmi.A párom nem akarta túl bonyolítani,mert azt mondta,nem az a fontos,hanem a legelső az,hogy jó legyen a kaja,szerezzünk jó nevet és majd utána bővítünk,dekorálunk.Ahha!Ja!Csak kéne valami csalogató is,hiszen azt sem tudják,kik vagyunk,mit akarun k ebben a nfabódéban.Komolyan,sokszor a bőgés kerülgetett az idegtől,hiszen sem reklám tábla,sem netes hírdetés,semmi az ég egy adta világon,csak valójában az illatok és a turisták szájról-szájra terjesztése volt az egyetlen reklámunk.
Úgy látszik,végre eljött az idő,mert bizony,nem fértünk.Sokszor el kellett küldenünk vendéget,mert nem tudtuk kiszolgálni,nem tudtuk leültetni őke,.
Szóval dióhéjban ez történt ez alatt a pár hét alatt,amíg távol voltam.
EZt a csokis muffint pár napja készítettem és nagyon nagy sikere volt:)Tetszett mindenkinek,nemcsak az íze,de maga a látvány is:)
Ebben a kis sárga faházban van a csoda konyha:)
Ez a kis tengerparti barackvirág színű házikó és a kék színű kétemeletes ház,az amiben túristákat szállásoltatok.
SZóval így telt az én napom:)
Hamarosan itt a sorsolás!!!Bár ehhez meg van fűznivalóm:)Jól eltoltam itt a kapkodásban,csak tudnám,miért nem vártam még vele és pontosabban átgondoltam volna nyugodt,kapkodó mentes időszakban:)De ha egyszer fejembe veszek valamit....:)

22 megjegyzés:

Erga írta...

Ildi, gratulálok, de jó is ez amikor dolgozik az ember és utána megjön az elismerés, hogy nem hiába csinálja. Imádni való ahogy a párod főztjéről beszélsz, annyira teszik. Nagyon jól néz ki az a kis muffin, biztos fincsi is volt. Nem kell ide jobb reklám, ha a turisták viszik szájról-szájra az szuper.
A játék miatt pedig ne aggódj, aki játszani akar úgy is megtalálja hol tud jelentkezni, aki meg nem szeretne játszani annak maradhat elől is ,mert akkor sem fog jelentkezni.
Puszillak, jó volt már hallani rólad.

horimarika írta...

Tudod, már fogalmam sincs, hogy mikor és hogy kerültem a blogodra. De szeretem olvasni!!! Szeretem a képeidet is. Szóval, örülök neked! Köszönöm!

Tündrüs (Jákóiné Klárik Tünde) írta...

Annyira élveztem én is, ahogy írtál!!! Nagy gratula nektek, meg is érdemlitek az elismerést, ha ennyi munkát, energiát belefektettek. Hajrá!!!

szepyke írta...

Jaj, ezek brutál jól néznek ki!
És jesszusom, az a kép ahol ott hátul valami nagy kék víz van... ááááááááááá, de szééééééééééép!

Unknown írta...

Gratulálok, nagyon ügyesek vagytok, de ennék én is nálatok!!:))

Piky73 írta...

Millió gratula Nektek! Szerintem ez a legszebb és legőszintébb elismerés, amit kaphattok!!! Kitartást kívánok a főszezon végéig! Aztán pedig nagy szeretettel várlak/várunk vissza a gyöngyös világba :)
Puszi, Niki

RaMary írta...

Gratulálok Ildikó! És azok az isteni külsejű csokis muffinok - amikor nekem fogyózni kéne....Bár így talán nem hízok tőle túl sokat ha csak a képet nézegetem. (bár ismerve magam, fél kiló így is rámjött:O)))

Cirelin írta...

Nagyon kellemes volt a sorokat olvasni, az elismerés mindig remek, és örülök, hogy kijutott nektek! További sok sikert! :)

ekszerlada írta...

Jaj de cukik vagytok lányok,köszönöm a kedvességeteket!!!
Jövök ám hamarosan!!!!
Már várom!

Cheeks írta...

Drága Ildi!

Nagyon örülök, hogy ennyire beindult a vállalkozásotok!
A muffin láttán összefutott a nyál a számban.:)
A büdös sajtokat én sem tudom megenni és bizony vannak tengeri herkentyűk, amiket meg nem ennék még, de lehet, egyszer lesz szerencsém megismerni titeket személyesen is és akkor majd a párod főztjén keresztül én is megszeretek mindent, amire most ránézni sem bírok :)))))
Jó, hogy jelentkeztél, már nagyon hiányoltalak!!!

Nagy ölelés így virtuálisan, csak így tovább, jó olvasni, hogy nektek sikerült!!!!

Csapó Krisztina írta...

Jó volt olvasni ezt a történeted is.
A fotók ismét csodásak!!!Gratulálok Nektek!!!
Én is szívesen ennék Nálatok! :D Puszi! (Már alig várom a sorsolást.:)

AgnesBeads írta...

Ildikém! Gratulálok Nektek, aki szívvel-lélekkel végzi a dolgát, rosszul nem is csinálhatja. Annyira élveztem az írásodat, most már egyre jobban arra vágyom, hogy eltölthessek kedvesemmel ezen a mesés szigeten legalább egy hetet, és minden este a Ti kis vendéglőtökben tömhessem tele a pocakomat a párod és általad készített finomságokkal.

Káli Gopika írta...

Kedves Ildikó! Gratulálok az elismeréshez!!! Jóóó volt olvasni (:-)))) írj még!!!

Hermann Ildikó írta...

Drága Ildikó! Imádom a hnosszú beszámolóidat olvasni. És a fotók, de jó is lenne ott sütkérezni. Persze tudom erre nektek nincs időtök! Gratulálok az elismeréshez, így biztosan jobb érzés dolgozni!! Puszi

Panka gyöngye írta...

Jó,hogy nem bírtad tovább!Imádom én is az írásaidat,szinte ott érzem magam:)nálatok!Én vendéglátós vagyok,tudom mi melo lehet szezonban dolgozni,úgyhogy nagyon gratulálok nektek!Sok örömet,és ugyanilyen lelkesedést kívánok a következő szezonra is!Bár még ennek sincs vége!Várom a bogyóidat,meg az újabb gyöngyhimzett gyönyörűségeket!Üdv,Panka

ekszerlada írta...

Jaj de drágák vagytok csajok:)
Örülök,hogy élveztétek,sokszor pedig úgy érzem,túl sokat beszélek.De hát mindig annyi mondani valóm lenne.Megszoktam,hogy drága Nagyikámnak mikor haza értem,mindenről beszámoltam,jól átrágtuk.
Most meg jól esik időnként kiírni mgamból.Nem szoktam gondolkozni,hogyan írjam helyesen a dolgokat,ami jön,írom.Való színű,ezért élvezetes,mert amit érzek,gondolom,lököm:)
Most van egy új sztorim,ami macskás történet.
Hamarosan mesélem,mi is történt ma velem:)
Remélem,ha ahaz jutok,tényleg találkozhatok többőtökkel.Na jól leírtam.Szóval,sokmindenkivel:)
De hogy ez mikor jön el?....
Lehet nektek kéne kijönni valójában:)

Mili írta...

Jaj Ildi, imádom olvasni az írásaidat! Annyira örülök, hogy rád bukkantam, vagyis inkább te rám , ha jól emlékszem :))).
Csak úgy sugárzik az írásaidból az energiád, az életszereteted.
Mindig hozol egy kis vidámságot és napsütést az én életembe is mikor olvaslak. Olyan jó lenne találkozni is veled, lehetőleg nálatok! :)))
A sikeretekhez meg csak gratulálni tudok, ez a legnagyobb elismerése a munkátoknak én azt hiszem!

MELI-BEADS írta...

Szia Ildikó!Nagyon nagy GRATUL Nektek ajól kiérdémelt munkátokért!Nagyon jó bolt olvasni ismét fellőled.Szép lépek,mint mindig.Gyere majd amit tudsz és meséld el a macskásat is.Már várom,hogy hozzál valami szép ékszert is.
Puszi.

Bandrea's Beads írta...

Ez szuper volt!! Jó, hogy nem bírtad tovább!! Szeretem a képeket amiket felteszel, csodás helyen vagytok!!! Szívesen beugranék egy finom sütire... csak ne lennétek olyan messze:-)))
Gratulálok az elismeréshez!! Nagyon jó érzés lehet!!! További szép sikereket kívánok!!! Persze várom a sorsolást is...

ekszerlada írta...

Mili!Örülök,ha így hatnak soraim rád:)
Csak érnék már haza és akkor talizhatunk:)
Köszi Melcsi,Andi!!Aranyosak vagytok:)
Most megyek,mert kitalálunk valami finom desszertet:)Andi,majd gondolok rád:)

Kriszta írta...

Szuper olvasni a soraidat, bár pár napja kicsit eltemetett a munka, nem nagyon voltam gépközelben. Már úgy várlak haza, hogy mesélhessek és te mesélhess nekem, annyi mindent szeretnék mondani!!!!!!!!!!!!!!!! Hamarosan nagy meglepetéssel rukkolok ám elő, de arra még picit várni kell!!!!!! Addig is irj nagyon nagyon sokat!!!!!!!!!!!!!!

ekszerlada írta...

Vettem észre Banya,hogy nem vagy!
Mit?????????????????????????????Mit akarsz mondani???!
Ne húzz Banya!!!!!!
Gyere ki és mesélj!!!!