2011. április 10., vasárnap

CSak úgy:)

Sziasztok Lányok!!!
Hogy vagytok?Hogy telik a hétvégétek??Itt olyan szél volt tegnap,hogy csak úgy dideregtem,de azért volt aki egy pólóban rohangászott,nem úgy mint én,aki trikó,két pulcsi és azon plusz egy garbó,plusz tavaszi kabát és ez úgy kicsit fűtött:))
Igaz,ez reggeli órákban volt,amikor szépen nyugodtan vigyorogva elindultam piacozni,hogy finom friss házi tojatot,zöldséget,húsit vegyek hétvégére,de 3 óra alatt sikerült eljutnom,mert mindig valakivel összeakadtam,akivel még nem találkoztam mióta itthon vagyok és már a fogam is fázott,annyit dumáltam és csak félig tele szatyorral másztam haza.
Mindenki mondta,milyen jó idő van...én meg néztem tágra nyílt szemmel,hogy honnan veszi ezt,hiszen ééén úúúgy fázom.
NA mindegy.még szoknom kell az itthoni klímát,ami egyébként ha picit melegebb van,eszméletlen jól esik,mert olyan virág illat van kint,ahogy sétál az ember,hogy komolyan nem győzök betelni vele:))Imádom a tavaszt és olyan jó,hogy sikerült elcsípnem időben ,ezt a pompás évszakot:)))
Járok már futni is Anyummal a mi kis erdőnkben,ahol meg aztán olyan oxigén dús levegő van,hogy ennél csodálatosabbat el sem tudok képzelni reggelenként.
Anyuval mindig nekiruccanunk a napnak,hogy igen,ma nem eszünk,csak diétázunk...ezt délig ki is bírjuk és utána megrepüljük a hűtőt és csak úgy túrjuk,mert komolyan,annyira ki vagyok éhezve az itthoni finom ízekre.Hogy mi ez?Semmi különös,főleg kifli és parizel,túúúróóórudi!
Ezek azok,amiket én a szelíd íze miatt,nagyon szeretek.De ezen kívül végre isteni birkapörköltet is ettem,de most már assszem lassan betelek minden finomsággal ééés jöhet az igazi fogyikúra....(nehéz lesz!)
Csak egyben reménykedem,hogy Krisztim mellett sikerül lefogynom.Jövő héten már tényleg megyek Pestre:)),de mivel Milla hamarabb megérkezett,így ráhúztam még itthon egy hetet,had babázzon Kriszti:)De már nagyon-nagyon várom,hogy láthassam,megszeretgethessem(huu de nehéz volt leírni) őket.
Egész héten tapasztottam,festettem,ablakot pucoltam,turkáltam a régi cuccaimban,nagy selejtezésbe kezdtem,ami asszem sokáig fog tartani,mivel eszméletlen mennyiségű eztmegazt gyűjtöttünk annak idején drága megboldogult Nagyikámmal össze és mivel Ő eltávozott,így szépen el kell ezeket is rendeznem,mert szegény Anyum,ezt nem tudja az emlékek miatt megcsinálni.De én boldog vagyok,hogy kint egymagamban olyan szinten sikerült lerendeznem az imádott Nagyikám távozását,hogy minden rossz szomorú érzés nélkül tudom rendezgetni a cuccait.Sőőt,kifejezetten jól esik,mert olyan,mintha ott lenne,olyan nyugalom,szeretet tölt el.El tudtam fogadni,hogy sajna ez van és ennek nagyon örülök és valahol büszkeség tölt el,hogy sikerült egyedül végig csinálnom,amitől a legjobban rettegtem életemben.
JAj milyen régóta vágyom házi cséga tésztára levesbe.Huu gyerekek,az olyan finom és mit ad isten,megtaláltam mama cuccai között egy ezer éves csigakészítő szettet,ami még az Ő Nagyannyáé volt.Hm-hm- hhhmmmm !!!Micsoda csiga gyártásba kezdek Pesten :))
Nagyon finom a húslevesben,zöldség levesben:))Majd lefotózom,és megmutatom ezt a kis szerkentyűt.
Szóval,nekem így teltek napjaim mostanában.
Tegnap már elővettem a gyöngyeimet és Anyuval egyszerre jojózott a szemünk,hogy micsoda mennyiség van felhalmozva:))Lemértük,több mint 8kg!!!Normális dolog ez?????
Egyszerűen hihetetlen,hiszen,eddig is megvoltak,csak úgy mindenfele,és látva egyben,hááát igen elcsodálkoztam:))
Már megvan a legelső dolog,amit meg fogok csinálni,de nem fogom itthon elkezdeni,mert Anyu olyan fura arcot vág,amikor elkap az ötlet és óvatosan megkérdezi,ugye neeeem iiiiit......????Lehervadt arcal ránézek ééés mondom,neeeeeem iiit,,Peeestenn Krisztiszeeeeeel:))))))))és Anya arca máris kisimul és minden arcvonása az egekig emelkedik:)))Mit tudok tenni?Csak várni azt a napot,amikor valóban megrepülhetem minden feszkó nélkül a gyöngyeimet:))

6 megjegyzés:

Ágota írta...

Nem tehetek róla, de annyira szeretem olvasni amiket írsz!Várom a napot, amikor mutatsz nekünk valami újdonságot! Örülök, hogy tudod rendezni a dolgaidat is. Úgy látszik ez a rendrakás ideje az életedben. Csak ügyesen! Szép hétvégét!

Liza írta...

:)
Érezd jól magad itthon! Várom az új alkotásokat!

Csíki mama írta...

Csoda édes és hiteles az a túlcsorduló örömed ami feszíti a lelked.... csak az OTT-HON-ának örvendhet így valaki....
a hidegről írhatnék mert ma fújt a szél nálunk, s sebességmérőként jégkristályok váltották egymást hó darával amik kisebb csipetkéhez hasonlítottak, valami fura mód vizszintesen pörögtek, csapódtak, kavarogtak... hát látványnak élmény...
ki nem mentem :)) brrrrrrrrrrrr

Hermann Ildikó írta...

Itthon vagy????? Nagyon örülök, remélem lesz módunk találkozni!!!!Pont a legjobbkor köttél haza, tavasszal, ez a legszebb évszak, nyiladozik az élet! Imádom!! Minden jót és szépet nektek!

Gyöngy-szirom írta...

Igen, én is nagyon szeretem olvasni,amikor te irsz:-)Valahogy színt viszel az életünkbe, hogy mennyire tudsz örülni az itthonnak. Köszi szépen:-)

ekszerlada írta...

Köszi lányok,nagyon aranyosak vagytok,hát valóban nagyon örülök,hogy végre itthon lehetek!!
Ildi!Persze,csak egyeztetnünk kell:)